Journalistien henkilökohtaisuudet

Epätasapainon voivat aiheuttaa

1. Tarkistamatta jätetyt faktat julkisuuden henkilöistä tai heidän toimista, joilla on vaarana saada kielteistä julkisuutta,
2. Voimakkaan katumisen anteeksiantaminen ja
3. Henkilöiden nimien kätkeminen hallintarekisteriin piiloon.

Hyviin journalistisiin tapoihin kuuluu julkisen sanan neuvoston sääntöjen lisäksi henkilön kertoa henkilökohtaisena tietona ulos asiat, joiden voidaan lisäävän korruptiota. Näin voi käydä jos asiaa ei kerrota julkisuuteen. Nämä ovat ensimmäiseksi tarkistamatta jätetyt faktat julkisuuden henkilöistä tai heidän toimista, joilla on vaarana saada kielteistä julkisuutta.

Populismin aika on vääjäämättä tullut. Syynä tähän ovat yhteisten sääntöjen vahvistamispyrkimykset valtiovallan taholta. Oikea populismijournalismi estää osaltaan epätasapainon muodostumisen valtiovallan mielenlaatuun perustuvissa päätöksissä. Toiseksi voimakkaan katumisen anteeksiantaminen ja kolmanneksi henkilöiden nimien kätkeminen hallintarekisteriin piiloon.

Asioiden piilottelu ei siis tänä päivänä voi tulla kysymykseen. Kunnostautuneen henkilön siis kannattaa odottaa hyvältä journalismilta salailematonta, suoraselkäistä lähestymistapaa myös itse siihen vaikuttaen. Pienetkin rikkeet olisi hyvä hoitaa kuntoon ennen omia pyrkimyksiä. Tästä syntyy kahden välinen luottamus maailmanrauhaakin ajatellen.

-STSKK-

Mainokset

Kommentointi on suljettu.